FOTO: Tottenham-spits Son beëindigt militaire dienst met onderscheiding

  In Zuid-Korea geldt er dienstplicht, het land is formeel nog steeds in oorlog met Noord-Korea.

  De militaire dienst van Tottenham-aanvaller Son Heung-min zit erop. De Zuid-Koreaan verliet vandaag na 3 weken het eiland Jeju, waar hij gestationeerd was bij het 91e bataljon van de 9e brigade van het marinekorps. Son werd na afloop gelauwerd als 1 van de beste 5 rekruten van zijn eenheid, die uit 157 soldaten bestond.

  De 27-jarige Son, in het dagelijkse leven spits in het team van Toby Alderweireld en Jan Vertonghen, schoot ook in het drieweekse militaire trainingsprogramma met scherp.

   

  Het schieten bleek immers zijn beste onderdeel. Verder blonk hij uit in alle onderdelen van de militaire opleiding.

   

  In principe had hij de verplichte dienstplicht van bijna 2 jaar moeten volmaken, maar daar ontsnapte de topvoetballer aan dankzij de gouden medaille die hij in 2018 met Zuid-Korea won op de Aziatische Spelen in Indonesië. Dit militaire kamp volstond. Son moet zijn militaire basisdienst wel nog aanvullen met ongeveer 500 uren gemeenschapsdienst.

   

  De verplichte militaire dienst levert het grootste deel van de soldaten in Zuid-Korea, waar het leger in totaal bestaat uit zo'n 600.000 soldaten. Zij houden Noord-Korea, met 1,3 miljoen soldaten, nauw in het oog. De Koreaanse oorlog (1950-1953) werd immers nooit officieel beëindigd met een vredesverdrag. Formeel gezien zijn beide landen dan ook nog steeds in staat van oorlog.

  Zuid-Korea is formeel nog steeds in staat van oorlog met Noord-Korea.

  Schieten was het beste onderdeel van Son, kandidaat nummer 139.

  Vermoedelijk nu snel weer naar Londen

  Tottenham gaf Son eind maart de toestemming om terug te keren naar Zuid-Korea "om persoonlijke redenen", nadat de Premier League was stilgelegd vanwege de coronapandemie.

   

  Wanneer er opnieuw wordt gevoetbald in Engeland, is nog afwachten. Vermoedelijk zal Son wel snel terugkeren naar Londen. De clubs hopen begin juni opnieuw te starten.

  Meer foto's van de legerdienst van Son:

  Op 20 april komt Son (zwarte pet) toe op Jeju Island

  Hij is rekruut nummer 139

  Bajonettraining

  Son is een trotse soldaat

  Ceremonie als 1 van de beste 5 rekruten