Ronald Koeman krijgt "alle tijd en rust" na zijn hartoperatie

  Ronald Koeman in de tribune van Charleroi, tijdens een match tegen Club Brugge.

  De Nederlandse voetbalbond KNVB geeft Ronald Koeman "alle tijd en ruimte" om te herstellen van zijn hartoperatie. De bondscoach van het Nederlands elftal moest zondag met spoed worden opgenomen in het ziekenhuis. Daar onderging hij een hartkatheterisatie.

  "Ik ben nu, een dag later, vooral blij dat de situatie stabiel is en hoop dat Ronald weer de oude wordt", zegt Eric Gudde, directeur betaald voetbal van de KNVB.

   

  "Daar moet hij alle tijd voor nemen die hij nodig heeft. We zeggen hier bij de KNVB altijd dat gezondheid voorop staat, juist in deze tijd hoor je dat vaak. Nu met Ronald wordt het ineens op een andere manier concreet."

   

  "Het gaat om de gezondheid van onze bondscoach, over zijn werk hebben we het later wel weer."   

   

  Het is de bedoeling dat de 57-jarige Koeman vandaag weer naar huis gaat.

   

  Koeman fungeert sinds februari 2018 als bondscoach van Oranje. De laatste interland was op 19 november vorig jaar, de afsluitende EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland (5-0).

   

  De eerstvolgende duels van het Nederlands elftal staan begin september op het programma: thuiswedstrijden tegen Polen en Italië in de Nations League. Of die kunnen plaatsvinden in de coronacrisis is wel nog niet duidelijk.

  Tweet van de KNVB gisteren: