"Met beetje gezond verstand moeten we vanaf juni weer kunnen tafeltennissen"

  De Vlaamse Tafeltennisliga (VTTL) wil een voorstel indienen voor de komende Nationale Veiligheidsraad. "We streven ernaar om onze clubs in een eerste fase, indien de mogelijkheid geboden wordt, begin juni onder strikte voorwaarden weer te openen", zegt VTTL-voorzitter Jacques Denys.

  Tafeltennis blijft omwille van de coronamaatregelen tot nader order verboden in clubverband. Op de Nationale Veiligheidsraad van 24 april werden enkele bijkomende versoepelingen in de sportsector meegedeeld, maar tafeltennis valt als zaalsport uit de boot.

   

  Enkel de topsporters die aanmerking komen voor de Olympische Spelen kunnen onder strikte voorwaarden trainen in Leuven. "We zijn tevreden dat we al een oplossing hebben voor onze topsporters", zegt Jacques Denys van de Vlaamse Tafeltennisliga.

   

  Samen met de Vlaamse sportfederatie (VSF) en Sport Vlaanderen wil de Vlaamse Tafeltennisliga een voorstel op de agenda plaatsen van de komende Nationale Veiligheidsraad. Het doel is om in juni weer te kunnen spelen.

   

  "Het is logisch dat de regering eerst de buitensporten weer heeft toegelaten. We hopen dat onze clubs - onder voorwaarden - begin juni open mogen gaan. Dat is belangrijk om onze provinciale werking opnieuw op te starten."

  "Met gezond verstand kan hopelijk iedereen binnenkort spelen"

  De Vlaamse Tafeltennisliga heeft ook een plan klaar. "Tafeltennis is een sport waarbij fysiek contact minimaal voorkomt, dus dat vermijden is op zich niet moeilijk", zegt Denys.

   

  "De afstand tussen twee spelers is automatisch gegarandeerd en ook bij het gebruik van meerdere tafels in een zaal zijn er duidelijke richtlijnen. Met een beetje gezond verstand kan hopelijk iedereen binnenkort weer in actie komen."

   

  "Stapsgewijs moet er gestreefd worden naar een heropening. Geen enkele club zal voorrang krijgen, iedereen gelijk voor de wet."

  Tafeltennis is een sport waarbij fysiek contact minimaal voorkomt, dus dat vermijden is op zich niet moeilijk. De afstand tussen twee spelers is automatisch gegarandeerd en er zijn duidelijke richtlijnen.

  "Pas als het seizoen herbegint, weten we of er leden afgehaakt hebben"

  Tennis Vlaanderen meldde maandag dat het al 30.000 leden heeft verloren door de coronacrisis. In het tafeltennis is het nog afwachten om daarover te spreken. Jacques Denys: "Als het seizoen weer begint, zullen we weten of er leden afgehaakt hebben."

   

  "Maart en april zijn wel drukke maanden voor de jeugdwerking en veel clubs organiseren stages en sportkampen in juli en augustus. Afgelastingen van zo'n evenementen zijn natuurlijk een financiële opdoffer, maar samen met de VSF en Sport Vlaanderen gaan we er alles aan doen om ook onze clubs te steunen."