IOC en Internationale Golffederatie passen kwalificatiesysteem voor Spelen aan

    Op de vorige Olympische Spelen in Rio greep Thomas Pieters als 4e net naast de medailles.

    Golfers krijgen door het coronavirus meer tijd om punten te verzamelen voor de olympische ranking. Het kwalificatiesysteem wordt aangepast. Dat hebben het Internationaal Olympisch Comité IOC en de Internationale Golffederatie IGF beslist.

    Nieuwe datum, nieuwe wetten dus voor de golfers. Die krijgen door de coronacrisis meer tijd om punten te sprokkelen voor de Olympische Golf Ranglijst. De kwalificatieperiode bij de mannen zal nu eindigen op 21 juni 2021, bij de vrouwen een week later.

     

    Het deelnemersveld voor zowel de mannen als de vrouwen zal bestaan uit 60 spelers. De olympische ranking is gebaseerd op de Official World Golf Ranking (OWGR) voor de mannen en de Women's World Golf Rankings (WWGR). De ranglijsten zijn momenteel geschorst door de coronacrisis.