Ga naar de inhoud

Ex-coronapatiënt Fernando Gaviria: "Heb een paar dagen met veel angst geleefd"

"Ik ben weer thuis en voel me goed", vertelt Fernando Gaviria.

Fernando Gaviria (25) stelt het goed. Dat vertelt de Colombiaanse sprinter die besmet was met het coronavirus.

Twee maanden geleden raakte Fernando Gaviria besmet met het coronavirus tijdens de UAE Tour in de Emiraten. De wielrenner moest er een maand in quarantaine blijven.

 

"Ik ben er even slecht aan toe geweest, maar gelukkig ligt dat allemaal achter me", deelt Gaviria mee in een videoboodschap op de sociale media. "Ik begin nu weer met trainingsactiviteiten in en rond het huis en ben heel blij dat ik deze stap heb kunnen zetten."

 

Eind vorige maand keerde Gaviria terug naar Colombia, waar hij nog eens een maand herstelde van de gevolgen van het virus. "We hebben allemaal gedacht dat dit niet zo ernstig was", zegt hij, "maar ik heb toch een paar dagen met veel angst geleefd."

We hebben allemaal gedacht dat dit niet zo ernstig was.

Fernando Gaviria

De videoboodschap van Gaviria (in het Spaans):

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

VIDEO: Gaviria wint 3 ritten in San Juan

Begin dit jaar liep alles op wieltjes voor Fernando Gaviria. In Argentinië sprintte hij naar 3 ritzeges in de Ronde van San Juan, gewonnen door Remco Evenepoel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.