Frans ministerie van Sport: "Tour de France wordt niet nog eens uitgesteld"

  De Tour de France vindt (normaal gezien) plaats van 29 augustus tot en met 20 september.

  Er stond plots weer een vraagteken achter de Tour, nadat de Franse premier Édouard Philippe vandaag bekendgemaakt had dat alle grote evenementen tot 1 september niet kunnen doorgaan in Frankrijk. Maar het Franse ministerie van Sport stelt de wielerwereld gerust.

  Premier Edouard Philippe maakte vandaag bekend dat de maatregelen in Frankrijk vanaf 11 mei versoepeld worden. Maar grote evenementen kunnen tot 1 september niet doorgaan.

  Daardoor was er plots onduidelijkheid over de Tour de France, die op 29 augustus van start gaat. Zou de Tour weer met een week opgeschoven? Of zou de Tour ingekort worden tot 2 weken?
   

  Het Franse ministerie van Sport schonk 2 uur later klare wijn. "Dat de grote sportevenementen tot het einde van augustus niet kunnen doorgaan, betekent niet dat de Tour uitgesteld of geannuleerd wordt", meldt het ministerie. "Maar het kan wel gevolgen hebben voor het aantal toeschouwers."

   .