Volgt na virtuele Ronde van Vlaanderen nu ook toernooi voor gewichtheffers "in hun kot"?

  Komt er ook een online-competitie tussen gewichtheffers?

  Tijdens deze coronacrisis leren we het virtuele koersen - "wedstrijden" op de rollen bij de renners thuis - steeds beter kennen. Het concept inspireert blijkbaar ook andere sportbonden, want er zijn ook in het gewichtheffen plannen om een virtueel toernooi te organiseren. 

  De Oceanische Gewichtheffederatie (OWF) heeft met een opvallend initiatief gereageerd op de wereldwijde coronacrisis. Het organiseert een toernooi waarbij de deelnemers hun resultaten via e-mail kunnen doorsturen.

   

  Gewichtheffen lijkt niet meteen een sport waarbij virtuele competities evident te organiseren zijn, maar de OWF doet alsnog een poging.

   

  In de hoop dat de deelnemers eerlijk hun gewichten zullen doorgeven, wordt op 24 en 25 juli, oorspronkelijk de eerste twee dagen van de met een jaar uitgestelde Olympische Spelen in Tokio, een competitie georganiseerd. Er zullen vanzelfsprekend geen officials aanwezig zijn.

   

  "En dus is het de verantwoordelijkheid van de atleten zelf om veilig en eerlijk competitie te bedrijven", aldus Paul Coffa, de secretaris-generaal van de OWF.

   

  Het gewichtheffen droeg de voorbije jaren allerminst een positief imago met zich mee. Veelvuldig werden grote namen in verband gebracht met dopinggebruik en ook de voorzitter van de Internationale Gewichtheffederatie (IWF) kwam begin dit jaar in opspraak.