Shirt van Diego Maradona levert 55.000 euro op voor coronastrijd in Napels

  Ferrara schonk het shirt van Maradona weg voor het goeie doel.

  Een truitje van Diego Maradona in de Argentijnse nationale ploeg heeft afgelopen weekend 55.000 euro opgebracht bij een veiling. Het bedrag gaat naar personen in Napels die door de coronacrisis hevig getroffen zijn in hun activiteiten.

  "Ik word er emotioneel van dat ik na 33 jaar afscheid zal moeten nemen van dit shirt", zei Ciro Ferrara, de oud-verdediger en oud-ploegmakker bij Napels van Diego Maradona, na de veiling met een krop in de keel.

   

  Ferrara vergaarde het shirt bij zijn debuut in de Italiaanse nationale ploeg, in juni 1987, tegen Argentinië.

   

  Maradona en Ferrara veroverden samen met Napoli landstitels in Italië in 1987 en 1990.

   

  Ferrara richtte samen met de broers Fabio en Paolo Cannavaro, die net als hem in Napels werden geboren, de Fondazione Cannavaro Ferrara op. Ze veilden memorabilia van 26 voetballers. De actie van de oud-voetballers leverde in totaal 85.000 euro op.   

   

  Ook Diego Maradona reageerde op Facebook. "We hebben opnieuw een wedstrijd samen gewonnen, Ciro. En dit is mogelijk de belangrijkste ooit. Ik ben trots te hebben kunnen bijdragen onze mensen te helpen tijdens deze ongeziene tijden", postte hij.