UEFA roept op om Europese tickets toe te kennen op basis van "sportieve verdiensten"

  Club Brugge zal naar de Champions League mogen, maar hoe worden de andere tickets verdeeld in België.

  Nu het ernaar uitziet dat tal van Europese competities niet uitgespeeld zullen worden, dringt de vraag zich op welke clubs zich plaatsen voor de Champions en Europa League van volgend seizoen. 

  Na België heeft nu ook Nederland beslist om de huidige competitie niet meer af te werken. Hoewel de Europese voetbalbond UEFA nog altijd aandringt dat de verschillende competities een poging doen om de huidige competitie uit te spelen, wordt er ook uitgezocht hoe de Europese plaatsen nu verdeeld moeten worden.

   

  "Ons principe is altijd dat de toegang tot onze Europese bekertoernooien op basis van sportieve verdiensten moet gebeuren", klinkt het.

   

  Hoe die invulling dan precies moet gebeuren, daar blijft de UEFA vaag over of dat laat ze over aan de verschillende nationale liga's zelf. "De criteria moeten wel objectief, transparant en niet-discriminerend zijn", geeft het nog mee als richtlijn.

   

  De UEFA eigent zichzelf het recht toe clubs te weigeren als niet is voldaan aan bovenstaande criteria.

  UEFA betaalt nu al compensatie voor afgelaste interlands

  Om de clubs te helpen het hoofd financieel boven water te houden, heeft de UEFA beslist om nu al zijn deel te betalen voor de afgelaste interlands van maart. Clubs die internationals verliezen tijdens deze periode worden daar normaal gezien voor gecompenseerd.

   

  De UEFA trekt 70 miljoen euro om de clubs een steuntje in de rug te geven. "Het was onze plicht om de clubs, die nu veel problemen hebben met hun cash flow, te helpen", zegt UEFA-voorzitter Ceferin.