Franse minister zet vraagteken achter Tour en Roland Garros: "Sport geen prioriteit"

  Roxana Maracineanu

  De Franse minister van Sport heeft een vraagteken geplaatst achter de Tour en Roland Garros. "Sport is geen prioriteit als Frankrijk uit lockdown gaat", zegt Roxana Maracineanu aan Eurosport.

  In principe komt er in Frankrijk op 11 mei een einde aan de huidige lockdown. Evenementen met publiek zijn wel nog tot midden juli verboden. "En dat kan verlengd worden, tot september, of tot nader order, tot er een vaccin gevonden is", zegt minister van Sport Roxana Maracineanu, een voormalige wereldkampioene zwemmen.

   

  "Wanneer Frankrijk uit lockdown gaat, zal sport geen prioriteit zijn. Dat is duidelijk. Sport is in elk geval niet prioritair bij de beslissingen die onze regering zal nemen. Als er competities hervat worden, zal dat uitsluitend gebeuren zonder publiek, of met een beperkt publiek en strikte richtlijnen voor de toeschouwers."

   

  Volgens de minister is het dan ook helemaal niet zeker dat de Ronde van Frankrijk (eind augustus) en Roland-Garros (eind september) kunnen doorgaan. "En dat zal niet het einde van de wereld betekenen. Het zal waarschijnlijk het einde lijken voor veel zaken die rekenen op de inkomsten uit de Tour of andere sportmanifestaties. Maar mogelijk gaan ze een jaar moeten overslaan en zich moeten heroriënteren."