Andy Murray: "Tennissen in september zou me zeer verbazen"

  De Britse ex-nummer 1 denkt dat het reizen over heel de wereld tennis parten zal spelen bij de heropstart.

  Als de wereld straks het coronavirus de baas is geworden, zal tennis zo ongeveer als laatste terugkeren op de internationale sportkalender. Dat verwacht ex-nummer 1 Andy Murray. "Het kan bijna niet anders", zegt de Brit in een interview met CNN.

  De 32-jarige Murray, goed voor 3 grandslamtitels en knokkend aan zijn weg terug naar de top na een ingrijpende heupoperatie, haalt de specifiteit van tennis nog eens aan.

   

  "Bij ons komen spelers en coaches uit alle delen van de wereld. Het duurt nog wel even voor iedereen weer kan reizen." Roland Garros is verplaatst van eind mei naar 20 september, een week na de US Open. Wimbledon is inmiddels definitief geschrapt.

   

  Een tijdstip waarop er weer getennist wordt, noemde Murray niet. "Maar het zou me zeer verbazen als we in september weer een groot toernooi kunnen houden."

  Zverev: "Tennis in New York in september bijna niet voor te stellen"

  Volgens de Duitse topspeler Alexander Zverev moet serieus worden nagedacht over toernooien zonder publiek. "Leuk is het niet, maar als we daardoor eerder de baan op kunnen, moeten we het overwegen", zegt de nummer 7 van de wereld.

   

  Ook Zverev is evenwel niet optimistisch. "Ik verwacht niet dat we in september de US Open kunnen spelen. Gezien de omstandigheden in New York is dat bijna niet voor te stellen."

   

  "Aan de andere kant, het is pas eind april, laten we even afwachten." De tenniswedstrijden wereldwijd zijn vooralsnog tot half juli afgelast.