VIDEO: Wereldvoetballers Pelé en Maradona klappen voor zorgverleners

  Ook Pelé (79) doet mee.

  Met een filmpje onder de hashtag #WeWillWin wil de wereldvoetbalbond FIFA alle zorgverleners wereldwijd een hart onder de riem willen steken. Onder anderen Pelé, Diego Maradona en Zinédine Zidane passeren de revue.

  Voetbal is tijdens deze coronacrisis even echt bijzaak. Dat beseffen ook de (voormalige) topspelers.

   

  In een video met een hartelijk applaus bijt David Beckham de spits af. Na hem volgen onder anderen Sergio Ramos, Gerard Piqué, Ronaldo, Kaka, Marco van Basten, Cafu, Bastian Schweinsteiger, Marta, Fabio Cannavaro en Javier Zanetti. Iconen Diego Maradona en Pelé sluiten de rij.

   

  "Deze onzichtbare tegenstander heeft ons leven op zijn kop gezet", reageert Pelé (79) in een mededeling op de website van de wereldvoetbalbond. "Maar dankzij de moed en toewijding van alle gezondheidswerkers zullen we sterker uit deze crisis komen. Ik dank jullie allemaal met heel mijn hart."