De golfspeler die een cruciale putt van 90 cm miste, is overleden

  Doug Sanders won 20 toernooien in zijn carrière, maar die ene misser blijft iedereen bij.

  De golfwereld rouwt om Doug Sanders (86). De flamboyante Amerikaan won in zijn carrière geen enkel majortoernooi, al eindigde hij wel 4 keer als 2e. Een nederlaag bleef Sanders altijd achtervolgen: op de British Open van 1970 miste hij een putt van 90 centimeter.

  Van 1956 tot 1972 won Doug Sanders 20 toernooien op de Amerikaanse PGA Tour en in 1967 won hij met het Amerikaanse team voor eigen publiek in Houston de Ryder Cup.

   

  In elk van de vier majors eindigde hij minstens één keer in de top 10, maar hij won er niet één. Vier keer werd Sanders tweede: in het PGA Championship 1959, in de US Open 1961 en in de British Open 1966 en 1970.

   

  In de Open kwam Sanders in 1970 heel erg dicht bij de zege, maar miste hij op de laatste hole een putt van 90 centimeter, waarna hij in een extra ronde over 18 holes met één slag verschil het moest afleggen tegen zijn landgenoot Jack Nicklaus.

   

  "Ik miste een putt van 30 inches op de laatste green en iedereen praat alleen maar daarover. Ik won 20 toernooien, maar iedereen herinnert zich alleen dat ene dat ik verloor", blikte Sanders op zijn carrière terug. "Ik neem het hen niet eens kwalijk. Zelf denk ik ook alleen nog maar aan de ene putt."

  Ik won 20 toernooien, maar iedereen herinnert zich alleen dat ene dat ik verloor. Ik neem het hen niet eens kwalijk. Zelf denk ik ook alleen nog maar aan de ene putt.

  Doug Sanders

  VIDEO: De cruciale misser van Doug Sanders

  Garderobe met 359 paar schoenen

  Doug Sanders was ook bekend vanwege zijn flamboyante kledingstijl. Het leverde hem de bijnaam "The Peacock of the Fairways" op. Bij zijn kleurrijke garderobe hoorden liefst 359 paar schoenen.

   

  "Destijds waren de twee meest gestelde vragen op de tour: "Wat is de score van Arnold Palmer" en "Wat heeft Doug Sanders aan?", vertelde Sanders in 2007 aan Golf Digest.