"Alle voetbalstadions in Italië blijven in 2020 dicht voor publiek"

  Wordt dit beeld van een leeg stadion vaste kost voor de rest van het jaar?

  Uit uitgelekte documenten van de Italiaanse overheid zou blijken dat er dit kalenderjaar geen publiek meer toegelaten zal worden in de Italiaanse voetbalstadions.

  Italië was het eerste Europese land dat zwaar getroffen werd door het coronavirus en ook nu leveren ze in de Laars nog altijd een verwoede strijd tegen Covid-19.

   

  De Serie A en alle andere voetbalcompetities liggen al weken stil en ook trainen is niet meer mogelijk voor de clubs. Toch zou er vanaf mei misschien wel weer getraind en uiteindelijk ook gevoetbald kunnen worden.

   

  Maar als dat moment is aangebroken, dan is de kans groot dat dat zonder publiek zal zijn. En als het van de overheid afhangt, blijven alle stadions zelfs leeg tot het einde van 2020. Dat melden verschillende Italiaanse media op basis van overheidsdocumenten die uitlekten, al ontbreekt op dit moment nog bevestiging.