Burgemeester Tommelein wil KV Oostende niet laten kapseizen

  Bart Tommelein

  KV Oostende maakt al een poosje water, maar de Oostendse burgemeester Bart Tommelein wil het schip niet laten zinken. "Ik heb alle betrokken partijen telefonisch gecontacteerd", laat hij weten aan Sporza.

  Het water staat Oostende aan de lippen na het afhaken van de Amerikaanse investeerders en de club kreeg dan ook geen licentie voor profvoetbal. De penibele situatie werd al besproken op het schepencollege en burgemeester Bart Tommelein wil niet langer lijdzaam toekijken.

   

  "Ik heb alle betrokken partijen telefonisch gecontacteerd. Ik geloof erin dat er nog een oplossing uit de bus kan komen als iedereen wat water bij de wijn doet. Maar het is wel 1 voor 12", vertelt Tommelein.

   

  "Ik wil snel een conference call organiseren met de drie partijen: de Amerikaanse kandidaat-overnemer, de groep rond Marc Coucke (als eigenaar van de hoofdtribune, red) en de club. KV Oostende is te belangrijk voor de stad. Niet alleen voor de supporters, maar ook voor de jeugdwerking."

   

  Tommelein benadrukt wel dat de stad Oostende geen financiële middelen zal geven aan KVO.