Labbadia is 4e coach van Boyata en Lukebakio bij Hertha dit seizoen

Bruno Labbadia was voor het laatst aan de slag als coach bij Wolfsburg tot eind 2018-2019.

Bruno Labbadia wordt de nieuwe trainer van Hertha Berlijn. Dat bevestigde de club van Dedryck Boyata en Dodi Lukebakio vandaag. De 54-jarige Duitser volgt zijn landgenoot Alexander Nouri op. Het is al de 4e coach bij de nummer 13 in de Bundesliga dit seizoen.     

Hertha Berlijn begon aan de voetbaljaargang met de Kroatische Duitser Ante Covic, die na slechte resultaten vervangen werd door ex-Duits bondscoach Jürgen Klinsmann. Die voelde een gebrek aan vertrouwen, waarna Nouri kwam.

 

Aanvankelijk was het de bedoeling dat Nouri het seizoen nog zou uitdoen en werd Labbadia voor volgend seizoen gecontacteerd, maar de voormalige spits van Bayern München, 2 Duits international, neemt dus nu al over.

 

Volgens Duitse media tekende hij een contract tot 2022. Eerder stond Labbadia in de Bundesliga aan het roer bij Bayer Leverkusen (2008-2009), SV Hamburg (2009-2010 en 2015-2016), VfB Stuttgart (2010-2013) en Wolfsburg (2018-2019), waar hij Koen Casteels en Ismail Azzaoui onder zijn hoede had.

 

Wegens het coronavirus ligt de Bundesliga minstens tot 30 april stil. Na 25 speeldagen staat Hertha op een teleurstellende 13e plaats.

Dedryck Boyata.