• home
 • video
 • pas verschenen

  Spelenderwijs bewegen met kinderen: elke dag een andere opdracht

  Bewegen is essentieel voor kinderen.

  Blijven sporten is voor jonge kinderen vaak nog niet van tel. Zij moeten vooral bewegen voor een goede motorische ontwikkeling. Maar hoe pak je dat als ouder zelf best aan nu erg geen kampjes of turnleerkrachten meer zijn? Multimove, een project van Sport Vlaanderen en MOEV, zet ouders op weg met een handige beweegkalender.

  Wat is Multimove?  Het bewegingsprogramma voor 3- tot 8-jarige kinderen is wetenschappelijk onderbouwd. Het is erg gevarieerd en de focus ligt op de algemene ontwikkeling van vaardigheden. Er is nog geen sprake van een specifieke sporttak.


  Multimove onderstreept het belang van een brede motorische ontwikkeling. Plezier staat centraal. De 12 fundamentele bewegingsvaardigheden komen aan bod. Dat zijn basisvaardigheden die een kind op jonge leeftijd moet verwerven om de motorische ontwikkeling te prikkelen en bevorderen. Dit zijn ze alle 12: dribbelen, glijden, heffen en dragen, klimmen, roteren, slaan, springen en landen, trappen, trekken en duwen, vangen en werpen, wandelen en lopen, en zwaaien.

   

  2 uur bewegen, dus ook spelen en ravotten, is het minimum voor kinderen.

  De Multimove-beweegkalender

  Een handige tool om deze paasvakantie en daarna te gebruiken is deze beweegkalender. Elke dag is er een kleine opdracht die kinderen op een speelse manier laat bewegen. 

   

  Voor de volledige kalender van 2020 t.e.m. april klik je hier. Download en druk af.

   

  Meer inspiratie nodig?

   

  De Multimove-dans

  Hebben je kinderen nog wat motivatie nodig? Leer ze het Multimove-lied kennen. Ze kunnen meedansen en weten dan meteen dat het tijd is voor een beweegmomentje.

  Ouders die nog meer tips zoeken, kunnen altijd eens een kijkje nemen op de Facebookpagina van Multimove of zich inschrijven op de nieuwsbrief.