Italië-coach Mancini ziet voordeel in uitstel Euro 2020: "Meedoen om prijzen"

  De Italiaanse bondscoach Roberto Mancini bouwt aan een nieuwe ploeg.

  De Italiaanse bondscoach Roberto Mancini is van mening dat het uitstel van het EK van 2020 in het voordeel van zijn team kan uitpakken. Toch voorziet hij ook moeilijkheden omdat hij zijn spelers straks in september, bij de volgende interlands, bijna 10 maanden niet bijeen heeft gehad.  

  De Italiaanse ploeg, die ontbrak op het WK 2018, won net als de Rode Duivels alle 10 EK-kwalificatiewedstrijden en is voorzien van een nieuw elan. "Als we in juni het EK hadden gespeeld, hadden we een goede kans gehad", verwoordt Mancini.

   

  "Maar misschien hadden we te maken gekregen met teams die beter voorbereid waren, omdat ze de ploeg eerder hebben verjongd, of met een bestaande sterke formatie zoals Frankrijk."

   

  "Maar wij kunnen meedoen om de prijzen. Ik hoop coach te zijn van het Italiaanse team dat voor het eerst sinds 1968 het EK wint. Met nog een jaar extra krijgen de jongens de kans om in elk opzicht te verbeteren, ze zullen nog meer ervaring opdoen."

  "Elkaar bijna een jaar niet meer gezien"

  Italië is hard getroffen door het coronavirus en het land nam al snel rigoureuze maatregelen. Voetbal is dan ook al weken van ondergeschikt belang in het voetbalgekke land. Pas in september hoeft de nationale ploeg weer in actie te komen.

   

  Mancini: "We hebben elkaar al maanden niet gezien. Als we elkaar zien in september is het bijna een jaar geleden. Het zal moeilijk worden. We hebben dan een drukke kalender met de Nations League, het Europees kampioenschap en de WK-kwalificatiewedstrijden. Er zullen maar heel weinig mogelijkheden zijn om te trainen."