Coronavirus of niet: in Tadzjikistan start competitie gewoon met Supercup

  Na zes landstitels op rij won Istiklol opnieuw de Supercup.

  Terwijl overal ter wereld geen leven te bespeuren is op de voetbalvelden, werd in Tadzjikistan het nieuwe voetbalseizoen gewoon op gang geschoten. Landskampioen FC Istiklol won de Supercup tegen FK Khujand, weliswaar achter gesloten deuren.

  Wat hebben Wit-Rusland, Burundi, Nicaragua en Tadzjikistan met elkaar gemeen? Het zijn de enige landen waar de voetbal nog rolt. In Tadzjikistan is voorlopig, officieel, nog geen enkele besmetting met het coronavirus, dus werd het nieuwe seizoen gewoon op gang getrapt.

   

  Landskampioen Istiklol won de Supercup tegen Khujand met 2-1. De wedstrijd in het nationaal stadion in hoofdstad Dushanbe vond wel achter gesloten deuren plaats. Morgen begint de openingsspeeldag van de competitie met drie wedstrijden, ook zonder publiek.

   

  De Tadzjiekse voetbalbond hoopt dat de competitie wat populairder wordt de komende weken, als er nergens anders voetbal te zien is. De uitzendrechten in Wit-Rusland werden in elk geval al aan meer dan tien landen verkocht, zoals Rusland, Israël, India en Bulgarije.

  Tweets: