"Bundesliga wil vanaf begin mei weer voetballen achter gesloten deuren"

  Komen Dortmund en Bayern nog in actie dit seizoen?

  Terwijl er in België al een streep onder de competitie getrokken is, zijn ze in Duitsland plannen aan het smeden om de competitie weer op te starten. Voetbalmagazine Kicker weet dat er een plan op tafel ligt om vanaf mei weer te voetballen, zij het zonder toeschouwers.

  Duitsland is een van de Europese landen die het minst getroffen is door het coronavirus. Het optimisme is er zo groot dat de 36 clubs uit de eerste en tweede Bundesliga voorzichtig opperen om vanaf mei weer te voetballen, zodat de competitie voor eind juni afgelopen is.

   

  De clubs hopen om zoveel mogelijk wedstrijden tijdens het weekend te spelen. De midweekmatchen worden dan opgespaard voor duels van de Duitse beker of eventueel Europese matchen.

   

  De wedstrijden zouden zonder toeschouwers afgewerkt worden, al moeten de bevoegde autoriteiten wel eerst nog het licht op groen zetten. Er zouden in totaal nog 9 speeldagen afgewerkt moeten worden in de hoogste klasse.

  Duitse voetballiga: "Alle scenario's zijn nu nog onvoorspelbaar"

  De Duitse voetballiga DFL heeft al laten weten dat er voorlopig geen sprake is van het plan dat het doorgaans goed ingelichte Kicker onthulde. "Bij de ledenmeeting van afgelopen dinsdag kwamen twee scenario's op tafel, die onvermijdelijk aan onvoorspelbaarheid onderhevig zijn", klonk het. "De DFL dicht de eerste en tweede Bundesliga in geen geval een bijzondere rol toe, in tijden dat het indammen van het coronavirus voor de hele maatschappij de hoogste prioriteit heeft."