UEFA-baas herhaalt standpunt: "België riskeert Europese tickets"

  De UEFA is niet opgezet met de intenties van de Pro League.

  UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin lijkt niet onder de indruk van de argumenten van de Pro League om de Belgische competitie stop te zetten. In een interview met de Duitse zender ZDF waarschuwt Ceferin nogmaals de competities die er vroegtijdig mee willen kappen.

  De Europese voetbalfederatie UEFA had gisteren al dreigende taal gesproken aan het adres van landen die hun nationale competitie willen stopzetten door het coronavirus. Dat dreigement werd vrijdagochtend genuanceerd door Pro League-voorzitter Peter Croonen, na een overlegmoment met de UEFA.

   

  Maar UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin blijft duidelijk achter het statement van gisteravond staan. "België en de andere competities die eraan denken om hun seizoen stop te zetten, riskeren om volgend seizoen niet toegelaten te worden tot Europees voetbal", klinkt het stellig bij ZDF.

   

  "Dit is niet de juiste manier. Solidariteit is geen eenrichtingsverkeer. Je kunt niet om hulp vragen en dan zelf bepalen wanneer het goed uitkomt."

   

  Ceferin wil de lopende competities koste wat het kost afwerken, ook al moet dat zonder supporters. "Zonder fans is voetbal niet hetzelfde. Maar het is toch beter om weer voetbal te kunnen zien op televisie zonder supporters dan helemaal geen voetbal."