Ook CCC in nauwe schoentjes, Van Avermaet "staat open" voor salarisverlaging

  CCC is de ploeg van onder meer Van Avermaet en Trentin.

  De coronacrisis spaart ook het peloton niet. De renners koersen al zeker tot 1 juni niet en de financiële zaakjes van de teams ogen vaak niet rooskleurig. CCC, het bedrijf achter de ploeg van Greg Van Avermaet, hapt naar adem en dat zou gevolgen kunnen hebben voor het team en de renners.

  Onder meer bij Lotto-Soudal, Astana en Bahrein-McLaren werden er al maatregelen genomen om de financiële gevolgen van de coronacrisis aan te pakken. CCC wordt wellicht de volgende ploeg in het rijtje.

   

  Dariusz Milek, de sterke man van de Poolse schoenengigant, maakte vandaag bekend dat zijn bedrijf er niet al te goed voor staat.

   

  De aandelen en de omzet zijn stevig gedaald en dus moet er flink bespaard worden. En dan komt de sponsoring - CCC is de levenslijn van een mannen- en vrouwenteam - in het vizier.

   

  "We zullen hier beslissingen over moeten nemen", verklaart Milek. "Die kunnen pijnlijk, maar noodzakelijk zijn."

   

  "De renners fietsen niet en zullen dat nog een tijdje niet doen. Zij zullen de marketingdoelen dus niet halen."

   

  "We vechten voor ons bedrijf en dus is er geen plaats voor sentiment. Het zou onverantwoordelijk zijn om te besparen op werknemers en tegelijkertijd de renners te sparen."

  Dit beeld van Greg Van Avermaet op de kasseien is nog niet voor meteen.

  Van Avermaet toont begrip

  CCC zit al 20 jaar in het peloton en sprong in 2019 over naar de grote jongens. Het geraamte van BMC kon onder de CCC-vlag een doorstart maken.

   

  Boegbeeld Greg Van Avermaet beseft dat zijn sponsor in slechte papieren zit, zo vertelde hij bij Cyclingnews.com.


  "Als je gesponsord wordt door een supermarkt, dan hoef je wellicht niet te vrezen voor een salarisverlaging", legde de CCC-Belg uit. "Maar onze sponsors CCC en Giant zien af door deze crisis."


  "We staan open voor een salarisverlaging. Het is normaal in deze tijden. Ik doe mijn job niet voor 100 procent omdat ik niet kan koersen. We moeten loyaal zijn tegenover onze sponsors en we moeten hen steunen in deze crisis."

   

  "Hopelijk komen we hier sterker uit. Het belangrijkste voor mij is dat, als dit virus achter de rug is, ze kunnen doorgaan en geen problemen hebben met hun sponsoring in de toekomst."

  We staan open voor een salarisverlaging. Het is normaal in deze tijden. Ik doe mijn job niet voor 100 procent aangezien ik niet kan koersen. We moeten loyaal zijn tegenover onze sponsors.

  Greg Van Avermaet