Blijf Sporten: tips op maat van mensen met chronische aandoening

  Sporten op maat is aangewezen voor mensen met een chronische aandoening.

  Blijven sporten is een goed algemeen advies, maar dit moet ook verantwoord, veilig en zoveel mogelijk op maat gebeuren. SKA, de vereniging sport- en keuringsartsen, heeft samen met "Fitness als Medicijn" een tool ontwikkeld om persoonlijke fitnessschema's te maken op basis van mensen met chronische aandoeningen .

  Vanzelfsprekend is het voor mensen met chronische aandoeningen, zoals diabetes, hart- en vaataandoeningen, artrose, depressie, burn-out, kankerherstel, chronische rug- en nekaandoeningen, … cruciaal dat ze nu ook  blijven bewegen. Maar dat moet dan wel binnen hun persoonlijke grenzen van belasting-belastbaarheid.

   

  Met "Fitness als Medicijn" kan u via een mobiele app medisch verantwoorde oefenprogramma’s aanvragen op maat van allerlei aandoeningen. Het is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten over de invloed van beweging op bepaalde aandoeningen. 

  Wil je deelnemen? Hier kan je de mobiele app vinden (De coaching is niet gratis).