Wimbledon in gevaar: "25 Amerikanen naar Europa halen, is onmogelijk"

  Kan Roger Federer nog jagen op een negende titel op Wimbledon?

  Valt na het gravelseizoen ook het grasseizoen volledig in het water door het coronavirus? De All England Club heeft nog geen officiële beslissing genomen over het derde grandslamtoernooi van het jaar, maar volgens tenniskenner Dirk Gerlo mogen de fans "niet te veel hoop" hebben.

  Door de uitbraak van het coronavirus sneuvelt het ene tennistoernooi na het andere. Indian Wells was het eerste dominosteentje dat omver viel, ondertussen is door het volledige gravelseizoen een streep getrokken. Nu komt ook het grasseizoen in gevaar. 

   

  Op 8 juni worden normaal gezien in Rosmalen en Stuttgart de eerste wedstrijden op gras gespeeld, als voorbereiding op Wimbledon (29 juni-12 juli). Maar de kans dat het tennisseizoen dan weer normaal kan verlopen, is klein. En uitstel zien de organisatoren in Londen niet zitten.

   

  Volgens Dirk Hordorff, vicevoorzitter van de Duitse tennisbond, mag je "er behoorlijk zeker van zijn dat het hele grasseizoen niet zal doorgaan". Zelfs de US Open (van 31 augustus tot 13 september) zal volgens hem niet kunnen plaatsvinden.

  "Misschien kan een uitstel nog redding brengen"

  Ook tenniskenner Dirk Gerlo zet vraagtekens bij Wimbledon. "De tennisfans mogen niet te veel hoop hebben", zegt hij. "Als Wimbledon wordt uitgesteld, zal dat bepalend zijn voor de rest van het grasseizoen."

   

  "Ik heb het even geteld: op dit moment zijn er 17 Amerikaanse vrouwen en 8 Amerikaanse mannen die op Wimbledon zouden spelen. Maar in de Verenigde Staten moet de coronacrisis nog losbarsten."

   

  "Het lijkt me dan ook redelijk onmogelijk dat 25 Amerikanen met hun coaches en begeleiders begin juni hier zullen zijn om het grasseizoen voor te bereiden. Misschien kan een uitstel nog redding brengen, want ik vrees er toch voor dat Wimbledon begin juli kan starten."