Ga naar de inhoud

meest recent

"Je mag er vrij zeker van zijn dat ook het grasseizoen niet doorgaat"

 zo 29 maart 2020 13:05

Door de coronacrisis zijn heel wat hardcourt- en graveltoernooien van de kalender gehaald. Ook voor het grasseizoen ziet het er allesbehalve rooskleurig uit.

Dirk Hordorff, vicevoorzitter van de Duitse tennisbond, heeft het nieuws gekregen "dat je er behoorlijk zeker van mag zijn dat het hele grasseizoen niet zal doorgaan".

 

Het grandslamtoernooi van Wimbledon, ingeroosterd van 29 juni tot 12 juli, zou volgens Hordorff één van de slachtoffers zijn.

 

De ATP en WTA hebben het tennisseizoen wegens de coronacrisis stilgelegd tot 7 juni, waardoor het gravelseizoen al sneuvelde. Het grasseizoen moet in principe op 8 juni van start gaan, maar staat ook op losse schroeven.

 

Komende week beslist de organisatie van Wimbledon of het derde grandslamtoernooi van het jaar kan doorgaan. Zelfs de US Open (van 31 augustus tot 13 september) zal volgens Dirk Hordorff niet kunnen plaatsvinden.

 

"Ik zou al heel blij zijn als we opnieuw in oktober zouden kunnen spelen", zegt Dirk Hordorff.

Communicatie van Wimbledon eerder deze week:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.