Franse kampioenenmaker Michel Hidalgo is overleden

  De voormalige Franse bondscoach Michel Hidalgo is op 87-jarige leeftijd overleden. Hidalgo bezorgde Frankrijk in 1984 een eerste grote titel. Hij was al een hele tijd ziek en ging volgens zijn familie vredig heen in zijn woonplaats Marseille.

  Michel Hidalgo werd geboren in Leffrinkhoeke, op een steenworp van Vlaanderen. Als speler maakte hij deel uit van het legendarische Stade Reims, met onder meer ook nog Just Fontaine en Raymond Kopa. Toch zou hij uitgroeien tot een clublegende bij Monaco, waarmee hij 2 titels en 2 bekers won.

   

  Nog veel bekender werd Hidalgo als bondscoach van Frankrijk. In de jaren 70 en 80 ontpopte hij zich tot de "Franse Guy Thys". Op het EK van 1984 leidde hij de eerste Gouden Generatie van Frankrijk, met onder meer Michel Platini, in eigen land naar de Europese titel. 

   

  Nadien werd Hidalgo nog technisch directeur bij de Franse bond en Marseille, maar geleidelijk aan verdween hij uit het voetbal. Hij was al een aantal jaar ziek en overleed op natuurlijke wijze, "door de vermoeidheid".

  Michel Hidalgo naast de beker van het Europees Kampioenschap.