Organisator Gent-Wevelgem: "Toch nog editie in 2020? Wij staan in 4 weken paraat"

  Komend weekend had het in en rond Wevelgem moeten bruisen van koersplezier, want op de dag van Gent-Wevelgem worden normaal gezien 7 wedstrijden georganiseerd in de streek. "Mocht er een mogelijkheid bestaan om dit jaar nog te organiseren, vliegen we er enthousiast weer in", zegt organisator Griet Langedock.

  "Toen ik het nieuws vernam dat Gent-Wevelgem niet zou doorgaan dit jaar heb ik toch een traantje weggepinkt", geeft Griet Langedock toe. "Het voelt nu ook vreemd. Dit is de week dat heel Wevelgem zwanger is van de koers. Nu is het hier stil."

   

  Gent-Wevelgem werkt met een budget van 1,5 miljoen euro. "We zijn nu nog in kaart aan het brengen wat deze annulering ons zal kosten. Maar ik ben ervan overtuigd dat we dankzij onze partners geen blijvende schade zullen hebben. We hebben een reserve waar we op kunnen terugvallen en we wisten het tijdig genoeg. Anders was het een drama."

   

  Ondanks de klap kijken ze bij Gent-Wevelgem de toekomst hoopvol tegemoet. Zelfs de nabije toekomst. "Mocht er een mogelijkheid bestaan om de koers in het najaar te organiseren, zijn we hier enthousiast om er opnieuw in te vliegen."

   

  "We zullen zeker op goodwill moeten rekenen van de overheid en de politie, maar ik denk dat we in 4 à 6 weken wel een light versie, met bijvoorbeeld enkel wedstrijden voor mannen en vrouwen, georganiseerd kunnen krijgen."

  Langedock is ook hulpverlener bij de brandweer: "Het zijn vreemde tijden"

  Griet Langedock is naast organisator van Gent-Wevelgem ook hulpverlener bij de brandweer van Wevelgem. Haar takenpakket ziet er in deze coronatijden een beetje anders uit. "We blussen nog altijd branden, maar gaan geen wespennesten meer uitroeien en kijken of andere dingen dringend genoeg zijn. Het zijn vreemde tijden, ja, voor iedereen."