Rode Duivels: "Wedstrijd tegen corona winnen we alleen als we binnen blijven"

  Youri Tielemans, Mousa Dembélé, Romelu Lukaku, Simon Mignolet en Thibaut Courtois.

  Als de ernst van het coronavirus en het belang van "social distancing" nog niet duidelijk waren, mikken de Rode Duivels je met een welgemikte trap en een hart onder de riem weer naar binnen. "Help de zorgverleners een handje en blijf in uw kot."

  Blijf thuis, tenzij je echt niet anders kan. Hou afstand van anderen als je toch naar buiten moet om te sporten of te winkelen. Als iedereen zich aan de maatregelen houdt, kan een groot verschil worden gemaakt in de strijd tegen het coronavirus. Dat beseffen ook de Rode Duivels.

   

  "De belangrijkste wedstrijd tegen het coronavirus moet nu nog beginnen", zegt doelman Thibaut Courtois. "Die kunnen we alleen maar winnen als we allemaal samen thuis blijven en dankbaar zijn voor de dokters en zorgverleners die elke dag hun leven riskeren om ons te helpen."

   

  Ook Simon Mignolet wil het coronavirus uit het Belgische doel houden. "Zoals jullie zo vaak achter de Rode Duivels staan, staan wij nu achter de zorgmedewerkers die ongelofelijke prestaties leveren. Help hen een handje: blijf bewegen, maar probeer binnen te blijven, afstand te houden en je handen te wassen."

   

  Met enkele steunberichten van de WK-helden moet dat zeker lukken. "We komen er samen gezonder en sterker uit", zegt Youri Tielemans. "En hou de moed er zeker in", besluit Romelu Lukaku

  Een portie steun van de Rode Duivels: