Anderlecht zet medewerkers op economische werkloosheid en vraagt spelers "inspanning te doen"

  De spelers van Anderlecht zullen ook moeten inleveren.

  Anderlecht heeft als eerste Belgische topclub maatregelen genomen om zich te wapenen tegen de financiële gevolgen van het coronavirus. De medewerkers worden op "economische werkloosheid" gezet en aan de spelers wordt gevraagd om een inspanning te doen om de kosten te verlagen. "Hierover volgt binnenkort een akkoord."

  "Onze club ziet zich verplicht door de grote onzekerheid rond haar inkomsten om de uitgaven zoveel mogelijk te beperken en veel inspanningen en flexibiliteit te vragen van al haar medewerkers", lezen we in de persmededeling van Anderlecht.

   

  "Anderlecht heeft ervoor gekozen om deze inspanning solidair op te stellen. Dat betekent dat iedereen die betrokken is bij de club zijn of haar steentje bijdraagt."

   

  "Concreet betekent dit dat vanaf morgen een groot deel van de medewerkers op economische werkloosheid wordt geplaatst. Ook spelers en directie zullen een proportionele en dus aanzienlijke inspanning doen om de kosten te reduceren. Hierover zal binnenkort een akkoord worden bereikt."

   

  Anderlecht sluit het communiqué hoopvol af. "Anderlecht heeft in haar rijke geschiedenis al heel wat uitdagingen het hoofd geboden. Ook deze crisis zullen we samen overwinnen."