Supporters Lokeren willen hun club redden en krijgen tips van Lierse en KVM

  Een groep supporters van Lokeren is op internet een actie begonnen waarmee ze willen aantonen dat er een draagvlak bestaat om de club in leven te houden. "Daarom rekenen wij op 20.000 handtekeningen, niet toevallig het aantal aanwezige fans tijdens de bekerfinale in 2014."

  Het "collectief wit-zwart-geel" wil met zijn actie iedereen sensibiliseren die Sporting Lokeren een warm hart toedraagt. "Wij hebben een petitie opgestart, die al door zo'n 4.300 mensen werd ondertekend. Wellicht starten we in de nabije toekomst ook een crowdfunding op."

   

  "Binnenkort gaan we onze peters bekendmaken, bekende mensen die fan zijn van Lokeren. Eén daarvan is Kilian Overmeire, de kapitein van onze ploeg", zegt Dirk Bossers aan Belga.

   

  Opvallend is dat de fans raad gingen vragen bij supporters van KV Mechelen en Lierse. "De fans van KV Mechelen steunen ons, maar vooral bij de mensen van Lierse hebben we enorm veel info verzameld. Ook bij die twee clubs liep het mis op financieel gebied. Wij zoeken ook op juridisch vlak uit wat allemaal mogelijk is. Veel zal duidelijk worden na de uitspraak van de ondernemingsrechtbank van Dendermonde."

   

  Maandag 23 maart zal de ondernemingsrechtbank al dan niet het faillissement uitspreken. Eerder al werden twee voorlopige bewindvoerders, Kris Goeman en Juul Creytens, aangesteld. De club zou tegen 23 maart een schuld moeten inlossen van zo'n 5 miljoen euro, het exploitatieverlies van het huidige seizoen.