Olympisch kwalificatietoernooi boksen in Londen wordt stopgezet na vanavond

  Proton de la Chapelle (rechts) werd uitgeroepen tot winnaar in zijn kamp.

  Een van de laatste sportevenementen die nog aan de gang waren, moet nu ook plooien voor het coronavirus. Na de sessie vanavond wordt het olympisch kwalificatietoernooi boksen in Londen stopgezet. 

  Vanavond kwam Vasile Usturoi (-57 kg) als laatste Belg in actie in Londen. Hij verloor zijn kamp en na de avondsessie werd het olympische kwalificatietoernooi stopgezet door het coronavirus.

   

  "Het welzijn van de atleten, officials en alle andere deelnemers is onze topprioriteit. Daarom leggen we het toernooi stil", meldt de organisatie. 

   

  Hoe zullen de olympische tickets nu verdeeld worden? "We zullen de situatie dagelijks blijven opvolgen. De verdeling van de resterende quotaplaatsen voor Tokio willen we afronden in mei en juni."
   

  Eerder vandaag kwamen nog 3 landgenoten in actie. Mohamed Rachem (-69  kg) haalde het van de Hongaar Laszlo Kozak met 4-1. Lancelot Proton de la Chapelle (75 kg) mocht ook zijn vuist ballen. 3 van de 5 jury-leden wezen onze landgenoot aan als winnaar tegen de Duitser Silvio Schierle. De Belgische Sanae Jah (-51 kg) verloor tegen de Servische Nina Radovanovic met 5-0.

   

  Zo maakten nog 4 Belgische boksers kans op een olympisch ticket in het kwalificatietoernooi in Londen. Want ook Ziad El Mohor en Victor Schelstraete hadden zich al geplaatst voor de volgende ronde. Die moesten normaal morgen de ring in, maar dat gaat dus niet door.