Van Hooydonck vervangt Tirreno door Sierra Nevada: "Ontzettend jammer"

  Nathan Van Hooydonck zou normaal de Tirreno-Adriatico rijden.

  Het coronavirus houdt het wielerpeloton - en bij uitbreiding de hele (sport)wereld - in zijn greep. Dat is niet anders voor Nathan Van Hooydonck, die normaal aan de start van de Tirreno-Adriatico zou staan. Ook in Parijs-Nice is zijn ploeg (CCC) er niet bij. "Echt ontzettend jammer", vertelt hij bij Radio 2 Antwerpen.

  "Geen verschil voor onze kansen in de voorjaarsklassiekers"

  De voorbereidingen van de renners zijn de afgelopen dagen goed door elkaar geschud. Geen Italiaanse koersen en ook Parijs-Nice lieten enkele teams (waaronder CCC) schieten. Nathan Van Hooydonck moest zijn programma dus omgooien.

   

  "Wat ik nu doe? Ik zit hier met 5 andere ploegmaats (onder anderen Greg Van Avermaet, red) boven op de Sierra Nevada, op hoogtestage. Maar ik had veel liever in Italië gezeten", vertelt Van Hooydonck bij Radio 2 Antwerpen. "Het is een periode waarnaar ik heel erg uitkeek. Het is écht ontzettend jammer dat alles is afgelast."

   

  Trainen of wedstrijdritme in de benen: is het verschil groot voor Van Hooydonck? "Nu moeten we ons op training zoveel mogelijk pijn proberen doen zoals we dat in de koers zelf zouden doen. Het wedstrijdritme wat proberen op te vangen, maar dat is natuurlijk niet zo evident."

   

  Hypothekeert dit de kansen op winst van de ploeg in de voorjaarsklassiekers?  "Ik denk dat de ideale voorbereiding toch Parijs-Nice of Tirreno-Adriatico bevat. Maar ik denk niet dat het een verschil gaat maken of we echt zullen meestrijden in de klassiekers. Greg gelooft ook nog in zijn kansen."

  Nu moeten we ons op training zoveel mogelijk pijn proberen doen zoals we dat in de koers zelf zouden doen. Het wedstrijdritme wat proberen op te vangen.

  Nathan Van Hooydonck

  "We verblijven op appartement in plaats van op hotel"

  Ondanks alle corona-ellende blijft Van Hooydonck positief. "Met een zuur gezicht zitten we hier niet op de fiets. Het is nu  zo, je hebt het niet in de hand. We moeten er het beste van maken. Er  komen nog belangrijke koersen aan zoals de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix."

   

  Maar genieten met een pintje in de hand zit er niet in voor Van Hooydonck en co. "We moeten proberen zo weinig mogelijk in contact te komen met mensen die niet bij onze ploeg horen. We verblijven hier ook op een appartement in plaats van een hotel. Als iemand besmet in een hotel komt, kan het in quarantaine gaan."

   

  "Of hier wel vrouwelijk bezoek binnenkomt? Neen, dat gebeurt niet", aldus Van Hooydonck. "En als het wel zo was, zou ik het ook ontkennen", lacht de CCC-renner.