Zulte Waregem-spelers betalen supporters terug na pandoering in Anderlecht

  Het werd een pijnlijke avond voor Zulte Waregem in Anderlecht.

  De supporters van Zulte Waregem die zaterdagavond getuige waren van het pijnlijke 7-0-verlies op het veld van Anderlecht, zullen hun onkosten terugbetaald krijgen. De spelers zullen daarvoor in de buidel tasten.

  Zulte Waregem is boos. "Het bestuur eist dat de kosten van de supporters die gisteravond naar Anderlecht meereisden volledig worden vergoed. De spelers zullen de rekeningen voor de bussen en de tickets integraal terugbetalen", luidt het in een mededeling van de club.

   

  De Raad van Bestuur eist "een daadkrachtige reactie" en in dat kader werden een aantal beslissingen genomen "waarbij enkele punten op de i worden geplaatst". Die moeten naar een kentering in de sportieve resultaten leiden, stelt Zulte Waregem.

   

  "Tijdens een gesprek met de staf is vanmorgen meegedeeld dat de samenwerking met de mental coach per direct wordt stopgezet. De Raad van Bestuur verwacht ook dat de spelers en staf zich grondig bezinnen over hun verantwoordelijkheden en wil volgende zondag opnieuw de mentaliteit op het veld zien die eigen is aan Essevee", staat te lezen.

   

  Voorzitter Carl Ballière en CEO Eddy Cordier roepen tegelijk alle supporters op zich krachtdadig maar positief achter de club te blijven scharen en het team te blijven steunen.

  VIDEO: De goals uit Anderlecht - Zulte Waregem 7-0

  Zulte Waregem, dat al veroordeeld is tot Play-off II, ontvangt volgende week zondag Standard op de slotspeeldag van de reguliere competitie.