Ronaldinho brengt nacht door in Paraguayaanse cel

  Ronaldinho probeert nog een glimlach op zijn gezicht te toveren.

  De voormalige Braziliaanse voetbalster Ronaldinho (39) is vannacht samen met zijn broer gearresteerd in de Paraguyaanse hoofdstad Asuncion. De twee waren er aangekomen met valse paspoorten.

  In het begin van deze eeuw was Ronaldinho een van de beste spelers ter wereld, nu komt de wereldkampioen van 2002 minder fraai  in het nieuws. Vannacht is hij samen met zijn broer Roberto in Asuncion aangehouden op bevel van de procureur-generaal.

   

  Ronaldinho werd gearresteerd voor het gebruik van een vals identiteitsbewijs. Samen met zijn broer bracht hij de nacht door in de cel, vandaag zal het duo ondervraagd worden.

   

  Ronaldinho en Roberto werden woensdagnacht al opgepakt omdat ze Paraguay wilden bezoeken met valse documenten. Na een ondervraging mochten de broers donderdag beschikken. Ze zouden niet geweten hebben dat de paspoorten vervalst waren en kwamen er vanaf met een geldboete of een alternatieve straf.

   

  Gisteravond werden ze echter opnieuw gearresteerd. De rechter had beslist om de zaak toch verder te onderzoeken.

  Ronaldinho is in Paraguay om zijn boek "Genio en la Vida" voor te stellen en om een gezondheidscampagne voor jongens en meisjes te steunen.

  Ronaldinho komt zijn boek voorstellen in Paraguay.

  Tweevoudig Wereldvoetballer van het Jaar

  Ronaldinho schitterde begin deze eeuw toen hij voor de topclubs PSG (2001-2003), Barcelona (2003-2008) en Milan (2008-2011) speelde.

   

  Met zijn kunstzinnige dribbels vormde hij een nachtmerrie voor elke verdediger op de Europese voetbalvelden. In 2004 en 2005 werd de Braziliaan verkozen tot Wereldvoetballer van het Jaar, in 2006 won hij de Champions League met Barcelona.

   

  Met de nationale ploeg van Brazilië kroonde Ronaldinho zich in 2002 tot wereldkampioen. In totaal droeg hij 97 keer het shirt van de Seleçao.