Meer toprenners in GP Monseré: "Maar zaten niet te hopen op schrappen Strade"

  De een zijn dood is de ander zijn brood. In hun zoektocht naar wedstrijdkilometers door de annulering van de Strade Bianche komen heel wat teams en renners uit bij de GP Monseré van zondag. "Ik denk dat het een mooiere koers zal worden", zegt organisator Rino Vandromme.

  Organisatie GP Monseré: "Mooier deelnemersveld"

  "De grote ploegen die al toegezegd hadden, zoals Deceuninck-Quick Step en Lotto-Soudal, zullen wellicht met sterkere jongens afkomen nu en er komen ook ploegen bij", zegt organisator Rino Vandromme.

   

  "Er is plaats voor 4 extra ploegen. Bora-Hansgrohe komt er al bij en ook Jumbo-Visma, Trek-Segafredo en Groupama-FdJ toonden al interesse om te starten."

   

  "We zullen dus een mooier deelnemersveld hebben, maar dat wil niet zeggen dat ik zat te hopen dat de Strade geschrapt zou worden. We weten wat dat is (de GP Monseré werd vorig jaar geannuleerd door de wind, red) en het is miserie tot en met. Dat wens je niemand toe."

   

  "Ik denk wel dat het nu een mooiere koers zal worden. Grote namen maken er een mooiere koers. Het parcours leent zich daar ook toe."

  Organisatie Nokere Koerse: "Al zeker 12 WorldTour-teams"

  Ook bij Nokere Koerse zijn ze druk in de weer om hun deelnemersveld aan te passen. Ineos haakte af, maar werd al vervangen door Cofidis en Jumbo-Visma.

   

  "Mijn telefoon staat roodgloeiend. Wij krijgen van her en der vragen, over alles en nog wat. Tot op vandaag kunnen we zeggen dat er geen enkel probleem is en dat Nokere Koerse zeker plaats heeft op woensdag 18 maart", zegt woordvoerder Robrecht Bothuyne. 

   

  "Er is in ons deelnemersveld nog plaats voor één extra ploeg. Dat mag zeker een WorldTour-team zijn, ook al staan er al 12 op de lijst. Dat op zich is al een unicum voor Nokere. Maar het is wel nog koffiedik kijken wie effectief zal starten."

   

  De UCI heeft de organisatoren al aangeraden extra maatregelen te nemen met het oog op het coronavirus. "We kregen de raad elke renner een aparte pen te geven om het startblad te tekenen. De afstand tussen de renners en het publiek zal iets groter zijn dit jaar, maar we kunnen niets anders doen dan de consignes van de UCI opvolgen. Dat brengt natuurlijk extra kosten met zich mee, maar die zijn nu eenmaal nodig om onze wedstrijd in de beste omstandigheden te laten doorgaan."

  Retro 2019: tumultueuze ontknoping in Nokere Koerse