Kim Clijsters: "Zou graag grote stappen zetten, maar moet focussen op dag per dag beter worden"

  Kim Clijsters verloor haar 2e match van haar 3e carrière, Johanna Konta won een eerste keer in 2020.

  Johanna Konta voelde zich vereerd dat ze tegen een kampioene als Kim Clijsters mocht spelen. Onze landgenote bleef na haar 2e nederlaag in haar 3e carrière met gemengde gevoelens achter. "Sommige zaken waren al beter, andere hebben nog heel wat verbetering nodig."

  Clijsters toonde bij momenten weer hoe goed ze kan tennissen, maar de foutenlast (onder andere dubbele fouten) deed haar de das om. "Ik voelde dat bepaalde zaken al beter gingen. Maar andere zaken hebben nog heel wat verbetering nodig. Daarom is het goed om wedstrijden te spelen."

   

  "In Dubai begon ik niet goed, omdat ik overweldigd was. Vandaag begon ik veel beter aan de match, zat ik meteen in de match en serveerde ik veel beter dan daar. Dat zijn enkele van de positieve punten. Aan de punten die beter moeten, zal ik erg hard werken. Zo moet bijvoorbeeld het spel weer lezen een stuk beter."

   

  Hoe bereidt ze zich in haar carrière voor op speelsters die ze nog nooit ontmoette? "Hetzelfde als in 2012 en de jaren daarvoor. Ik maakte heel wat generaties mee en speelde tegen heel wat speelsters in mijn hele loopbaan. Ik zit nog steeds in een fase waarin ik wil focussen op wat ik doe en hoe ik me voel. Ik begin mijn opponenten stilaan te lezen. Ik moet vertrouwen hebben in het proces en hard blijven werken om elke match beter te worden. Ik zou graag grote stappen zetten, maar ik moet focussen op die kleine stappen en elke dag beter worden."

   

  De omstandigheden in Mexico zijn ideaal om een nieuwe stap te zetten in haar terugkeer: "We wisten niet wat te verwachten van dit toernooi, maar het is een mooie locatie en de trainingsomstandigheden zijn heel goed. Het was een goeie week voor mij om van huis weg te zijn en niet indoor te trainen, maar op outdoorcourts."

  Konta: "Clijsters serveerde zeker geen alledaagse kost"

  Voor Konta was het na knieproblemen in de 2e helft van 2019 pas haar eerste zege van 2020. Ze was om verschillende redenen blij. "Als jonge speelster had ik nooit kunnen denken dat ik in mijn carrière tegen Kim Clijsters zou tennissen. Het is fijn dat ze terug is."

   

  "Het was een heel zware match. Kim slaat de bal ongelooflijk. Haar vaardigheid om dingen te doen met de bal maakte haar een meervoudige grandslamkampioene. Daarom ook kon ze zo terugkeren en in haar 2e match na 7 jaar op zo'n niveau spelen. Dat is zeker geen alledaagse kost. Ik voel me vereerd dat ik tegen haar mocht spelen en ben heel blij met mijn prestatie." In de volgende ronde wacht de 32-jarige Duitse Tatjana Maria (WTA-91), die na meer dan 2,5 uur en 3 sets met de Britse Heather Watson (WTA-49) afrekende. Maria heeft ook een dochtertje van 6.

  Klik op de score voor verslag, beelden en foto's: