Westerlo en Virton gaan in evocatie tegen nietigverklaring Virton-Beerschot

  Het laatste woord over Virton-Beerschot is nog altijd niet gezegd.

  Westerlo en Virton leggen zich niet neer bij het oordeel van het BAS om hun beroep tegen de nietigverklaring van Virton-Beerschot zonder gevolg te klasseren. Beide clubs gaan in evocatie bij de KBVB.

  Vorige week werd Virton-Beerschot (1-0) van de 23e speeldag in 1B nietig verklaard.

   

  De beslissing van scheidsrechter Denil om de 1-0 goed te keuren, was een inbreuk op de spelregels, oordeelde de Geschillencommissie Hoger Beroep van de KBVB.

   

  Virton en Westerlo kondigden een procedure aan bij het BAS, zelfs al voorziet het bondsreglement in deze specifieke situatie niet in zo'n procedure.

   

  Toch is een arbitrage nog mogelijk, schrijft het reglement van het BAS voor, als alle betrokken partijen daartoe bereid zijn. En daar wringt het schoentje, want Beerschot en de KBVB weigerden de arbitrageovereenkomst formeel te ondertekenen. Daarop klasseerde het BAS het beroep van Virton en de vrijwillige tussenkomst van Westerlo als belanghebbende partij zonder gevolg.     

   

  Maar Virton en Westerlo veranderen het geweer van schouder. De Luxemburgers tekenen evocatieberoep aan tegen de beslissing van de Geschillencommissie Hoger Beroep en Westerlo sluit zich daar bij aan.

   

  Die cassatieprocedure werkt niet-opschortend, waardoor de replay op 2 maart en het verdere competitieverloop niet in het gedrang komen.

   

  De Evocatiecommissie van de KBVB moet nu nagaan of de regels correct zijn gevolgd, maar behandelt de zaak niet meer ten gronde. Als er een inbreuk op de procedure wordt vastgesteld, kan het dossier teruggestuurd worden naar de Geschillencommissie Hoger Beroep, in een andere samenstelling.