Olympisch Comité: "Voorbereiding van de Spelen gaat gewoon door"

  Nog geen paniek bij de organisatoren van de Spelen in Tokio.

  Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) houdt voet bij stuk. In de hele wereld worden er sportevenementen geannuleerd door het coronavirus, maar het IOC houdt (nog) geen rekening met een eventuele afgelasting van de Spelen in Tokio. 

  De organisatie benadrukt dat ze de netelige situatie permanent opvolgt: "Tokio 2020 zal alle maatregelen onderzoeken die nodig worden geacht. We hebben het volste vertrouwen in de autoriteiten. Zij zullen het nodige doen om de situatie aan te pakken. De voorbereidingen van de Spelen gaan gewoon door."

   

  "Daarnaast staat het IOC in contact met de Wereldgezondheidsorganisatie, net als met zijn eigen medische dienst", liet het IOC nog weten. Ook de Wereldgezondheidsorganisatie blijft voorlopig haar fiat geven voor de Olympische Spelen.

  Wat met de vlam?

  Het virus brengt ook de reis van de olympische vlam naar Tokio in de moeilijkheden. Het vuur zou op 12 maart in het historische Olympia ontstoken worden, om dan aan de lange reis naar Tokio te beginnen.

   

  Sakis Vassiliadis, de directeur van de fakkelloop: "We doen alles wat menselijk mogelijk is om problemen te vermijden. We blijven ook in contact met de Griekse minister van Volksgezondheid." Wat de precieze maatregelen zouden zijn, liet Vassiliadis niet weten.