Clement: "Eindelijk nog eens matchen waarin Club Brugge niets te verliezen heeft"

  Club Brugge ontvangt in de 1/16e finales van de Europa League morgenavond de sterren van Manchester United. De Belgische competitieleider begint als underdog aan de partij, een rol die Philippe Clement zijn spelers graag eens wil zien spelen. "Het zijn eens twee matchen waarin we niets te verliezen hebben."

  "Niet Mignolet tegen United, maar Club Brugge tegen United"

  Simon Mignolet kreeg als ex-Liverpool-speler uiteraard wel wat vragen van de aanwezige Engelse pers. "Of ik spijt heb van mijn keuze? Ik wist dat Liverpool een heel goed seizoen zou draaien en prijzen zou pakken, maar ik wou elke week spelen. Hier kan dat. Het is leuk om nog eens tegen een Engelse club te spelen, maar het is morgen niet Mignolet tegen United. Het wordt helemaal anders dan met Liverpool tegen United, dit wordt een grote uitdaging voor Club Brugge."

   

  "Iedereen kijkt ernaar uit. We zijn nog op drie fronten actief, dus we spelen veel matchen, maar dit wordt anders dan in de competitie of in de beker. In België komen ploegen naar Jan Breydel en passen ze zich aan aan ons spel. United komt vanuit zijn eigen sterkte naar hier. Het zal een verademing zijn voor de ploeg om ook zo eens te kunnen voetballen."

   

  "Het is een kans voor de jongens om zich te meten met een topelftal in Europa. Tegen Real en PSG hebben we ons kunnen tonen, maar tegen een Engelse club wordt het nog intenser."

   

  Heeft Club kansen om door te stoten? "We weten dat United favoriet is voor dit tweeluik, maar we kunnen wel iets in Europa. Ik denk niet dat United ons zal onderschatten. Het is belangrijk dat de thuismatch goed verloopt en dat we dan een finale kunnen spelen op Old Trafford. We moeten goed verdedigen en vanuit de organisatie spelen en dan op de counter een doelpunt meepikken."

  United komt vanuit zijn eigen sterkte naar hier. Het wordt een verademing om zo nog eens te kunnen voetballen

  Simon Mignolet

  Clement: "Geloof dat we ons kunnen kwalificeren, maar kans is klein"

  Volgens heel wat waarnemers is dit het ideale moment voor Club Brugge om Manchester United te treffen. "Ik denk dat die mensen dan niet naar de recente geschiedenis hebben gekeken. United heeft een moeilijk seizoen in Engeland, maar ze hebben wel gewonnen op bezoek bij City, op Chelsea, en het is de enige ploeg die al punten afgepakt heeft van Liverpool. Het is dus geen makkelijke ploeg."

   

  "Ik ben wel blij dat mensen er veel van verwachten. Voor dit seizoen geloofde ook niemand dat we punten zouden kunnen pakken tegen PSG en Real en we hebben ons toch bewezen. Nu kunnen we bevestigen."

   

  "Er sukkelen een aantal jongens met fysieke ongemakken, Diatta is er zeker niet bij. We missen dus een groot wapen, maar het is ook een kans voor andere jongens. Ik ga alleszins niet beginnen om de nul te houden, daar geloof ik niet in. Als je dan toch een goal tegenkrijgt, kan je niet meer schakelen. Ik wil proberen om zelf te scoren, maar je moet uiteraard de organisatie bewaren."

   

  "Soms kan je in Europa voor een mirakel zorgen, en dat zullen we nodig hebben tegen Man. United. We gaan ons volledig smijten. Het zijn nu eens twee matchen waarin we niets te verliezen hebben. De rest van het seizoen zijn we altijd de grote favoriet, in de beker, in de competitie, ... Nu komen ze eens om aan te vallen tegen ons. We kijken ernaar uit."

   

  "In een normale wereld hebben we geen kans tegen een club met een budget dat 10 keer hoger ligt. Ik ben realistisch. We kennen de sterktes en de kwaliteiten van United. In de competitie zijn ze niet zo consistent, maar in de Europa League wel. We gaan ons leven geven. Ik geloof dat we ons kunnen kwalificeren, maar de kans is klein. We zullen geluk nodig hebben en spelers zullen boven zichzelf moeten uitstijgen. Als we dat twee keer kunnen, is alles mogelijk. Als het niet lukt, kunnen we toch goeie lessen trekken."

  Live op Sporza