Onterechte strafschop voor Antwerp, Doku "op de grens tussen geel en rood"

  Jérémy Doku werd na twee gele kaarten van het veld gestuurd.

  Het Professional Refereeing Department heeft zijn wekelijkse analyse van het voetbalweekend gemaakt. Kwamen aan bod: de strafschop die Antwerp versierde in zijn thuismatch tegen Charleroi en de eerste gele kaart van Anderlecht-speler Jérémy Doku.

  Scheidsrechter Bram Van Driessche legde op het uur de bal op de stip in Antwerp-Charleroi. Dat deed de ref nadat Dieumerci Mbokani de bal tegen de arm van Charleroi-verdediger Nurio had getrapt. Ook na raadpleging van de beelden op aangeven van de VAR, bleef Van Driessche bij zijn beslissing. Onterecht, vindt het Refereeing Department. 

   

  "Nurio Fortuna maakt zich immers niet onnatuurlijk groter bij deze actie. De VAR vraagt dan ook terecht een 'on field' review. We verwachten dat de scheidsrechter na het zien van de beelden zijn beslissing wijzigt en de strafschop niet toekent", luidt de uitleg. Mbokani zou zijn elfmeter uiteindelijk missen.

   

  Anderlecht-speler Jérémy Doku kreeg tegen KV Mechelen twee keer geel en het Professional Refereeing Department (PRD) bestudeerde de eerste gele kaart van de winger.

   

  "Het was een roekeloze fout, op de grens tussen een gele en rode kaart. Het Professional Refereeing Department (PRD) volgt de beslissing van de scheidsrechter. Als het contact, de overtreding, hoger op het been was geweest, dan had het PRD een rode kaart verwacht", is het oordeel.

   

  "Een VAR-interventie was niet nodig, omdat een gele kaart niet gezien kan worden als een 'clear and obvious mistake'."

  Een verslag van Antwerp-Charleroi:

  Een verslag van KV Mechelen-Anderlecht: