De "ontdekker" van Standard-doelman Arnaud Bodart: "Hij heeft geen zwakke plekken"

  Standard-doelman Arnaud Bodart maakt de jongste weken indruk.

  "Standard kan rekenen op een uitstekende doelman Arnaud Bodart", stelde Peter Vandenbempt maandag in zijn wekelijkse analyse. Philippe Vande Walle had de 21-jarige goalie van Standard een tijdje onder zijn hoede. "Ik vind het heel normaal dat hij zijn kans krijgt als eerste doelman."

  "Ik zag een enorme groeimarge"

  Philippe Vande Walle (58) was tot vorige zomer keeperstrainer bij Standard. "Ik mag het misschien niet op deze manier zeggen, maar ik heb Arnaud Bodart ontdekt toen ik bij Standard werkte", legt de ex-doelman uit aan onze redactie.

   

  "Ik ging af en toe naar de jeugd kijken en ik vond dat hij potentieel had. Niet meteen morfologisch, want er werd altijd gezegd dat hij te klein en te mager was. Maar ik zag wel een enorme groeimarge."

   

  "Ik heb hem ontdekt toen Aleksandar Jankovic (2016-2017) trainer was in Luik. Ik had voorgesteld om Arnaud mee te nemen met Guillaume Hubert en Jean-François Gillet op stage en sindsdien is hij niet meer uit de kern geweest."

   

  Liet de doorbraak niet wat lang op zich wachten? "Ik vond dat hij vorig jaar al in de beker had kunnen spelen, maar Gillet is er ook nog en dat is niet de eerste de beste. Standard heeft nu een miskoop gedaan met Vanja Milinkovic-Savic en het is heel normaal dat Arnaud nu zijn kans krijgt als eerste doelman."

  "Hij zal geen stappen overslaan"

  "Hij heeft een enorme vooruitgang geboekt, pakte uit met straffe reddingen en toont voor een 21-jarige - want dat is hij toch nog maar altijd - veel présence", vertelde Peter Vandenbempt maandagochtend nog.

   

  Philippe Vande Walle: "Hij is een allroundkeeper. Hij heeft geen zwakke plekken. Hij is goed op zijn lijn en is redelijk in het luchtverkeer. Hoe meer ervaring, hoe meer hij zal durven. En erg belangrijk tegenwoordig: het meevoetballen. Arnaud is opgegroeid met die evolutie en die ervaring neemt hij mee."

   

  "Hij lijkt dikwijls risico's te nemen in zijn spel, maar dat zijn berekende risico's. Voor zijn jonge leeftijd komt hij heel matuur over. Hij is heel rustig en is thuis goed omringd. Hij weet wat hij wil. Hij heeft niet de uitstraling van een vedette, maar dat hoeft ook niet. Kijk naar Barça-doelman Ter Stegen: hij is heel sober, maar heel efficiënt."

   

  "Hij is ook geduldig en hij zal geen stappen overslaan. Hij zal ook niet zeggen dat dit of dat nu al moet. Zijn kopje staat stevig op zijn schouders."

   

  "Dat hij de vaste nummer 1 op Sclessin zal worden? Ja, hij zal zeker zijn plaats behouden, maar ik zie hem op termijn naar het buitenland vertrekken. Ik spreek hem nog geregeld en ik raad hem aan om nog 3 à 4 seizoenen in België te blijven. Dan heeft hij nog 10 jaar om een carrière in het buitenland uit te bouwen." 

  VIDEO: Reddingen van Didillon en Bodart in Genk-Standard