Vandoorne zet weer stapje in F1 als reserverijder voor Mercedes

  Stoffel Vandoorne staat momenteel aan de leiding in de Formule E.

  Stoffel Vandoorne zal zijn titelstrijd in de Formule E in 2020 combineren met een rol als reserverijder voor Mercedes. Hij moet volgens de Duitse renstal "een belangrijke rol spelen" in de uitdagingen van het team.

  Stoffel Vandoorne kroop vorig jaar regelmatig in de simulator van Mercedes om enkele veranderingen aan de bolide te testen. Nu stelt de Duitse autoconstructeur de Belg aan als officiële reserverijder voor 2020.

   

  Die rol was vorig seizoen weggelegd voor Esteban Ocon, maar de Fransman kreeg een zitje bij Renault voor het nieuwe seizoen. Vandoorne zal het reservezitje van Mercedes delen met Esteban Gutierrez. "Ze zullen samen een belangrijke rol spelen in onze uitdagingen voor 2020", klonk het bij de voorstelling van de Mercedes W11, de bolide waarmee Lewis Hamilton een 7e wereldtitel hoopt te pakken.

   

  "Ik zet alweer een stapje hoger bij de Mercedes-familie. Daar ben ik erg blij mee", reageert Vandoorne. "Ik zal het wel erg druk krijgen, want als ik geen Formule E rijd, zal ik de Formule 1-races bijwonen."

  Leider in Formule E-kampioenschap

  Voor Stoffel Vandoorne is het een stapje terug naar de Formule 1, waarvan hij in 2018 afscheid moest nemen. Na twee seizoenen bij McLaren, waarin de renstal sukkelde met de motoren van Honda en Renault, verloor Vandoorne zijn zitje aan Lando Norris.

   

  Zijn rol als reserverijder vormt geen obstakel voor zijn Formule E-carrière. Alleen de e-prixs van Rome, Seoel en Jakarta vallen samen met een raceweekend in de Formule 1.

   

  Vandoorne staat na 3 races aan de leiding in de elektrische tegenhanger van de Formule 1. Dit weekend rijdt hij de race in Mexico-Stad.