Met deze Mercedes W11 hoopt Hamilton Schumacher te evenaren

  Kan Lewis Hamilton de klus klaren met de W11?

  Mercedes heeft zijn auto voor het nieuwe seizoen voorgesteld. De W11 kan de geschiedenis ingaan als de bolide waarmee Lewis Hamilton het record van 7 wereldtitels van Michael Schumacher evenaart.

  De fans van Mercedes kregen vanmorgen een mooi valentijnscadeau: de nieuwe Zilverpijl voor het F1-seizoen 2020. Aangezien de F1 grondig verandert in 2021, hebben de meeste renstallen zich beperkt tot een upgrade van hun bolide van vorig seizoen. Ook de W11 is een upgrade van de W10 waarmee Lewis Hamilton zich vorig jaar tot wereldkampioen kroonde.

   

  Visueel zijn er enkele veranderingen te bespeuren. De rode tinten op de voorvleugel en luchtinlaat boven de cockpit zijn afkomstig van de nieuwe hoofdsponsor INEOS. Ook de kleinere sidepods, de luchthappers op de zijkant, vallen op. 

   

  Lewis Hamilton en Valtteri Bottas halen de W11 vandaag nog uit de garage voor enkele (show)rondjes op het circuit van Silverstone. De verwachtingen zijn hooggespannen, want met die bolide hoopt Hamilton het record van 7 wereldtitels van Michael Schumacher te evenaren.

   

  Volgens de geruchtenmolen zou Mercedes daarna wel eens de stekker uit het Formule 1-team kunnen trekken. De Duitse autoconstructeur blijft naar verluidt wel actief als motorleverancier. Ook in de Formule E zou Mercedes actief blijven. 

  De Mercedes W11: