"Monsterverbond" Harden-Westbrook maakt 78 punten, mijlpaal voor Williamson

  Harden loodst Houston voorbij Boston.

  Op twee maanden voor het einde van het reguliere seizoen van de NBA neemt de spanning toe. De Houston Rockets kunnen vrij gerust zijn over hun deelname aan de play-offs, maar voor sensatie Zion Williamson ligt dat moeilijker. Hij liet het niet aan zijn hart komen afgelopen nacht.

  Williamson scoort "career-high"

  In het duel tussen Portland en New Orleans was Zion Williamson opnieuw de grote uitblinker. Hij vestigde een nieuwe mijlpaal in zijn carrière door 31 punten te maken. Hij deed dit seizoen, en dus in zijn jonge NBA-carrière, nog niet beter.

   

  New Orleans won uiteindelijk met 117-138 tegen Portland. De ster van Portland Damian Lillard bleef steken op 20 punten. Net als zijn ploegmaat CJ McCollum. Portland staat voorlopig negende in het Westen. New Orleans pas 11e.

  Harden en Westbrook maken einde aan zegereeks Boston

  In de topper tussen Houston en Boston vonden James Harden en Russel Westbrook het tijd om alle aandacht nog eens op te eisen. De twee beëindigden na zeven overwinningen eigenhandig de zegereeks van Boston met indrukwekkende cijfers. 

   

  Boston probeerde Harden met een "double-team" te stoppen, maar dat plan ging helemaal de mist in. Hij beëindigde de match met 42 punten (8 rebounds en 7 assists). Bovendien kwam er zo meer vrijheid voor Westbrook, die 36 punten maakte.

   

  Samen waren ze goed voor 78 van de 116 punten van Houston. Het is de eerste keer in de geschiedenis van Houston dat een duo elk meer dan 35 punten maakt tijdens het reguliere seizoen.