Heroes Den Bosch sluit werkloze Ordane Kanda in de armen

  Ordane Kanda in het shirt van de Heroes

  Nadat zijn contract bij Spirou Charleroi eind november vorig jaar werd beëindigd, zet Ordane Kanda zijn carrière voort in Nederland. Bij Heroes Den Bosch mag hij één maand op proef aan de slag. "Ik kan niet wachten om mijzelf te bewijzen".

  Ordane Kanda is vertrouwd met de Nederlandse basketbalcompetitie. Hij speelde er twee jaar bij Rotterdam en werd in 2018 topschutter in Nederland. Na een periode bij Mechelen maakte hij vorige zomer de overstap naar Charleroi, maar daar kon hij niet overtuigen. De spelverdeler is zeer tevreden met de nieuwe uitdaging die hij in 's Hertogenbosch vindt.

   

  "Door omstandigheden bracht dit seizoen in Charleroi de club en mijzelf niet wat we ervan gehoopt hadden. Heroes is een prachtige club, ik ga er alles aan doen mijn steentje bij te dragen aan de verdere groei van dit mooie team", zegt Kanda, die een maand de tijd heeft om zich te bewijzen. Na februari wordt gekeken naar een eventueel vervolg.

  Heroes is een prachtige club, ik ga er alles aan doen om mijn steentje bij te dragen.

  Ordane Kanda

  Met de komst van Kanda hoopt de ploeg van de Belgische coach Jean-Marc Jaumin de blessures van hun twee guards op te vangen. Technisch manager Roel van de Graaf spreekt zich tevreden uit over de blitztransfer: "Ordane is zeer getalenteerd, Nederlandstalig en snel inzetbaar. We hebben bliksemsnel kunnen en moeten schakelen, omdat de transferdeadline op 31 januari lag."