Marianne Vos succesvol geopereerd aan haar lies: "Niet veel pijn"

  Vos mist het WK veldrijden in Zwitserland.

  Marianne Vos (32) heeft zich deze week succesvol laten opereren aan haar lies. De Nederlandse renster mocht vandaag het ziekenhuis in Veldhoven (Nederland) al verlaten. "De revalidatie kan nu voorzichtig en geleidelijk beginnen", zegt Vos.

  De Nederlandse Marianne Vos sukkelde al een tijdje met een liesaandoening. Na haar vijfde plaats op het NK veldrijden afgelopen zondag besloot Vos, in overleg met het medisch team van haar ploeg CCC-Liv, een operatie te laten uitvoeren. 

   

  Vos zei na het NK dat ze dacht zo'n 6 weken nodig te hebben voordat ze haar lichaam weer volledig kan belasten. Daardoor mist de Nederlandse onder andere het WK veldrijden begin februari in Zwitserland. 

   

  Nu laat Vos op haar sociale media weten dat de operatie intussen goed is verlopen en dat ze het ziekenhuis alweer heeft mogen verlaten.

   

  "De ingreep is goed verlopen", schrijft ze. "Ik ben met een lach, en bloemen, uit het ziekenhuis vertrokken. Ik voel me goed en heb niet veel pijn. Het revalidatieproces kan nu beginnen, voorzichtig en geleidelijk. Ik kijk ernaar uit om toe te werken naar mijn doelen later dit jaar."