• home
 • video
 • pas verschenen

  Vantornout over BK: "Denk dat Van Aert tekort zal komen in finale"

  Wout van Aert

  Wout van Aert

  Tweevoudig Belgisch kampioen veldrijden Klaas Vantornout (37) is al een poosje gestopt, maar volgt de cross nog op de voet. Hij schuift Toon Aerts naar voren als favoriet voor het nakende Belgische kampioenschap. "Al blijft hij wel een vraagteken met die ribben", vertelt Vantornout aan Sporza.

  Bij Pauwels Sauzen-Bingoal hebben ze met Eli Iserbyt, Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout drie ijzers in het BK-vuur. "Met Wout van Aert die nog niet in topvorm is en de blessure van Toon Aerts hebben ze daar de kans van hun leven. Ik zou al zenuwachtig worden in hun plaats", zegt Klaas Vantornout.

   

  "Je krijgt zeker niet elk jaar de kans om Belgisch kampioen te worden en ze zijn alle drie op de juiste moment in topvorm. Het wordt moeilijk om overeen te komen en het is ook opletten dat de derde hond er niet mee gaat lopen. Dat is ook een gevaarlijk spelletje. Ze moeten met het mes tussen de tanden crossen", weet de BK-winnaar in 2013 en 2015.

   

  "Iserbyt is op het juiste moment weer in vorm, maar onderschat zeker Sweeck niet. Hij traint in Spanje en focust 200% op de kampioenschappen. Sweeck is een echte kampioenschapsrenner en beseft dat het voor hem een uitgelezen kans is. Ik verwacht zondag veel van hem."

  Toon Aerts is een groot vraagteken, maar ik ben ervan overtuigd dat hij zal meedoen.

  Klaas Vantornout

  Titelverdediger Toon Aerts sukkelt met gebroken ribben na zijn val in Namen. "Aerts is een groot vraagteken voor het BK", vindt Vantornout. "Hij was enorm sterk op dreef, dus die blessure is echt heel jammer. Zijn conditie zal wel niet kwijt zijn, want hij kan wel blijven fietsen. En tijdens de wedstrijd kun je de pijn dubbel zo hard verbijten. Ik ben ervan overtuigd dat hij zal meedoen."

   

  En Wout van Aert? "Een dikke pluim voor hoe hij al teruggekomen is, maar zo'n blessure heeft tijd nodig. Wout is een heel harde werker en haalt al een mooi niveau, al vrees ik wel dat hij tekort zal komen om echt een rol te spelen in de finale. Als hij over zijn toeren gaat, moet hij dat een halve ronde bekopen, wat heel logisch is."

   

  "Mij maakt het helemaal niet uit wie Belgisch kampioen wordt, maar als ik één favoriet naar voren moet schuiven, dan noem ik toch Toon Aerts", besluit Vantornout.

  Toon Aerts verdedigt zondag zijn Belgische titel.

  Toon Aerts verdedigt zondag zijn Belgische titel.