Egan Bernal zet de Giro uit zijn hoofd: "Ik rijd de Tour"

    Egan Bernal wil ook in 2020 champagne drinken in Parijs.

    De Ronde van Frankrijk mag volgend jaar Egan Bernal (22) verwelkomen. De Colombiaan heeft bij een evenement in zijn eigen land laten verstaan dat hij zijn titel in de Tour wil verdedigen. De Ronde van Italië zou van zijn programma geschrapt worden.

    Egan Bernal won dit jaar de Tour de France, maar de Colombiaan kon de voorbije maanden niet bevestigen dat hij volgend jaar zijn titel op de Franse wegen zal verdedigen. Bernal sprak zijn liefde voor Italië en de Giro uit, maar een Italiaanse trip zou nu toch geschrapt worden.

     

    Bij een event in eigen land verkondigde Bernal dat hij naar de Tour zal gaan en dat hij de Giro laat vallen. Bij Ineos zouden ook Chris Froome en Geraint Thomas aan de start van de Tour willen staan. In de Giro zou dan weer titelverdediger Richard Carapaz uitgespeeld worden.