Ga naar de inhoud

Boston Celtics delen kerstklets uit aan kampioen Toronto

 wo 25 december 2019 20:38
Brown
Jaylen Brown was goed voor 30 punten.

De Toronto Raptors hebben op kerstdag in eigen huis een serieuze uppercut moeten incasseren van de Boston Celtics: 102-118. De Celtics komen zo steviger op de 2e plaats in het Oosten.

In de NBA sparen ze de lekkerste hapjes op voor tijdens de kerstperiode en zo mochten op kerstdag de Boston Celtics en Toronto Raptors opdraven. Geen cadeau voor de kampioen, die aan een wisselvallig seizoen bezig is. Niet echt een verrassing, want de Raptors verloren in de zomer sterspeler Kawhi Leonard en hebben bovendien te kampen met een blessurecrisis.

 

Aan de andere kant vinden we met de Boston Celtics een team dat aan een opmars bezig is, weliswaar zonder uitgesproken sterren. De beginfase in het Air Canada Center was nog wel voor de thuisploeg, maar tegen het einde van het eerste quarter namen de Celtics over, om daarna steeds verder weg te lopen. Toen bij de Raptors ook nog eens Kyle Lowry uitviel, konden de boeken helemaal toe.

 

De grote man bij de Celtics was Jaylen Brown, die aftikte op 30 punten. Bij de bezoekers waren er 6 spelers die meer dan 10 punten scoorden, een mooi bewijs dat het gevaar bij Boston vanuit alle hoeken kan komen.

 

De Celtics verstevigen door hun zege hun 2e plaats in de Eastern Conference, weliswaar op ruime afstand van leider Milwaukee. Toronto zakt terug van de 4e naar de 6e plek.

De bommen van Boston deden Toronto pijn

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De sterke match van Jaylen Brown