Team van Tien (3): wie waren beste vleugelspelers van het decennium?

  opstelling voetbalteam

  Elke dag zetten we 2 namen op ons bord, maandag kent het Team van het Decennium in de Jupiler Pro League.

  Ons Team van Tien, het beste elftal van het decennium uit de Jupiler Pro League, krijgt steeds meer vorm. Na coach Vanhaezebrouck, doelman Courtois en flankverdedigers Deschacht en Meunier vullen onze kenners vandaag de 2 vleugelspelers in. Daarvoor gaan we helemaal terug tot de start van dit decennium.

  Beste vleugelspeler (1): Kevin De Bruyne

  Tegenwoordig speelt Kevin De Bruyne voornamelijk in de as van het veld, maar in zijn begindagen bij Racing Genk werd hij vooral als linkervleugelspeler uitgespeeld. "Het hoeft geen betoog waarom deze klasbak in deze ploeg moet staan", stelt Stef Wijnants.

   

  "Al bij Genk toonde een jonge De Bruyne dat hij naast een verfijnde techniek over een minutieuze passing, een passionele winnaarsmentaliteit en een groot spelinzicht beschikte."

   

  "Zelfs als ontluikend tienertalent al een klasse apart in het kampioenenjaar van Genk", vindt Peter Vandenbempt. "Allesbepalend met dribbels, briljante openingen, assists en heerlijke goals."

   

  "We hoeven daar eigenlijk weinig woorden aan vuil te maken", zegt Tom Boudeweel. "Ik heb hem zien opgroeien als jeugdspeler en toen wist je het al." Eddy Snelders: "Een magische techniek, veel doorzicht, slim en perfect tweevoetig: wereldklasse."

   

  Resultaten:

   

  1. Kevin De Bruyne - 7 stemmen (Peter Vandenbempt, Eddy Snelders, Bert Sterckx, Geert Heremans, Stef Wijnants, Tom Boudeweel en Eddy Demarez)
  2. Alejandro Pozuelo - 1 stem (Frank Raes, die enkel spelers selecteerde die minstens 2 jaar in België speelden in dit decennium)

  Het decennium van Kevin De Bruyne

  • Trofeeën in België: 1 titel met Genk (2011), 1 Supercup met Genk (2011)

   

  • Aantal matchen per club: 89 matchen voor Genk

   

  • Carrière in het buitenland: 1 beker met Wolfsburg (2015), 2 titels met Man.City (2018 en 2019), 1 FA Cup met Man.City (2019), 3 League Cups met Man.City (2016, 2018 en 2019)

  RETRO: Heerlijke goal van De Bruyne tegen Standard

  Beste vleugelspeler (2): Ivan Perisic

  Op hetzelfde moment dat Kevin De Bruyne onheil stichtte op de Genks linkerflank zagen we Ivan Perisic 200 kilometer verderop op dezelfde positie ontluiken bij Club Brugge. "Hij is een voetballer die álles heeft: lichamelijk, technisch en een stevige kop. Soms zelfs té", vindt Tom Boudeweel.

   

  Stef Wijnants: "Hij heeft bij Club Brugge dan wel geen prijs gewonnen, maar al snel werd duidelijk dat hij het niveau van de Belgische competitie oversteeg. Als topschutter en Profvoetballer van het Jaar in 2011 heeft hij duidelijk zijn sporen in het Belgische voetbal nagelaten. Speelde daarna een prachtige internationale carrière bij elkaar."

   

  Resultaten:

   

  1. Ivan Perisic - 3 stemmen (Bert Sterckx, Stef Wijnants en Tom Boudeweel)
  2. Thorgan Hazard - 2 stemmen (Frank Raes en Eddy Demarez)
  3. Leon Bailey - 1 stem (Geert Heremans)
  4. Leandro Trossard - 1 stem (Eddy Snelders)

  Het decennium van Ivan Perisic

  • Trofeeën in België: 0

   

  • Aantal matchen per club: 67 matchen voor Club Brugge

   

  • Carrière in het buitenland: 1 titel met Dortmund (2012), 1 beker met Dortmund (2012), 1 beker met Wolfsburg (2015)

  RETRO: Perisic maakt 4 doelpunten tegen Charleroi

  Morgen aflevering 4 van het Team van Tien. Wie waren de beste centrale verdedigers van het voorbije decennium?